Geschiedenis

Geschiedenis

Nic. Den Heijer Bloemenexport B.V. is in 1948 opgericht door de heer Nicolaas den Heijer. Hij begon met het exporteren van bloemen naar Duitsland, maar in 1953 kwam daar een stapje bij. Het Zwitserse Migros besloot Nederlandse tulpen te gaan verkopen, dit als eerste detailhandelsconcern in Europa. Deze tulpen werden geleverd door ons bedrijf.

Begin jaren 70 kwam zoon Jack in het bedrijf werken om het later over te nemen. De onderneming groeide en er ontstonden vestigingen op alle grote veilingen in Nederland. Uiteindelijk is er aan het eind van de jaren 90 besloten om alle vestigingen los te laten om het bedrijf te laten focussen op één vestiging, namelijk degene in Rijnsburg.

Jack den Heijer heeft in 2001 zijn steentje overgedragen aan Ron Hogenboom, de huidige directeur. Hij houdt het bedrijf draaiende met vijftig werknemers dat uit ervaren verkopers, inkopers, bloembindsters en inpakkers bestaat.

Omdat Nic. Den Heijer Bloemenexport B.V. al ruim 70 jaar actief is binnen de branche hebben we veel veranderingen zien komen en een rijke geschiedenis opgebouwd. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van inkopen via de klok met de grote wijzer naar het inkopen via de computer. Naast inkopen bij de veiling, kopen wij ook rechtstreeks bij de kweker. Nieuwe ontwikkelingen gaan we zeker niet uit de weg.

filed under: